woensdag 30 juli 2008

Roffel roffel...

Voila, gisteren nog eens op controle geweest, en alles is gelukkig nog steeds dik in orde! Heel dik zelfs, want ons klein beestje weegt ondertussen al 2,257 kg!
Geen idee wat er precies op de echo hieronder te zien is, we hebben dit vooral meegekregen om het gewicht te kunnen aflezen. En geloof mij, veel duidelijker dingen dan dit beeld krijgen wij tegenwoordig ook niet meer te zien hoor, daar is het al veel te groot voor. Een beentje of een handje dat lukt nog, maar wat dit is, echt geen flauw idee...



















Ahja, het hoofdje zit ook eindelijk naar beneden, oef! Nu zit alleen nog het rugje verkeerd. 't Is een sterrekijkertje, zo noemen ze dat blijkbaar, het rugje zou naar voor moeten zitten en dat zit bij mij nu nog links. Vind het nog wel schattig klinken, 't heeft ook nog wel wat tijd om te draaien hè...

Maar amai mijn maag ziet af! Den enen dag is al beter dan den andere, maar zondag had ik echt heel den dag last van 't zuur, pfff! En vannacht ben ik er ook nog eens van wakker geworden, gelukkig had ik nog net één slokje Gaviscon naast mijn bed staan. 'k Wou eigenlijk geen nieuwe fles meer gaan kopen, maar als ik er dan vannacht weer last van krijg... Toch nog maar eens langs de apotheker gaan dan.
En nu we toch aan 't zagen zijn, zal ik nog maar efkes mijn beklag doen over 't weer ook! Voor iedereen die aan kindjes denkt: in december is dat héééél gezellig warm om zo dicht bij elkaar te kruipen en een kindje te maken, maar ge beklaagt het u in juli en augustus zenne! Dit is echt geen weer om zwanger te zijn, ik zit gewoon nen helen dag binnen want buitenkomen is een ramp. Dan heb ik op vijf minuten tijd olifantenpoten en 't gevoel dat ik ga flauwvallen. Allé, een wandelingske gaat nog, als ik wat in de schaduw blijf, maar zo gewoon in den hof in 't zonneke gaan zitten, vergeet het... :(

Maar kom, nog effe doorbijten hè, we zijn der bijna, olé! Nog een goeie 50 dagen, absurd eigenlijk, maar dat het maar rap zover is zenne!

vrijdag 25 juli 2008

Leve de weegschaal!

Jaja, mijn relatie met de weegschaal is heel wat verbeterd, want er komt al meer dan een maand geen grammetje meer bij! Het mocht ook wel eens gaan stoppen vond ik; 'k ben nu net geen 16 kilo bijgekomen in totaal. 'k Weet niet of dat nu die laatste twee maanden ook nog zo gaat blijven, maar laten we hopen van wel hè!
Ondertussen is het elken dag geweldig schupconcert in mijnen buik, amai! Dat de voetjes in mijn rechterzij zitten, dat heb ik nu wel al door :)
Dinsdag mogen we terug op controle, olé, dus tot dan voor een volgend verslagje!

donderdag 17 juli 2008

Pfff... :(

Geen vrolijk verslagje vandaag... Gisteren slecht nieuws gekregen. Belle, een meisje van de klas waar ik de laatste twee maanden les aan gegeven heb, is gisteren overleden aan een hersenbloeding... Ineens, zomaar, schat van een kind, 't is verdorie niet eerlijk...



















'k Heb de voorbije nacht dus geen oog dichtgedaan, en dan een hele dag in de Paradisio rondhuppelen, 't is genen aanrader. Hoewel ja, 't leidt de aandacht natuurlijk wel wat af, maar dat is het dan ook...

't Was wel een goedgevulde dag dus hier komt een kort verslagje...
Drie à vier uur hadden ze dus gezegd, ja vergeet dat maar! We moesten er om half tien zijn, en om half zes waren we terug thuis, dat zegt genoeg zeker?! Man man man, ik ben echt kapot...
Voor iedereen die dat ooit nog gaat moeten doen: maakt op tijd een afspraak, als ge al zeven maanden ver zijt is het een marteling voor de voetjes!
Pas op, voor de rest zijn we er wel heel tevreden van zenne. We hebben eerst een rondleiding van een dikke twee uur gekregen, met goeien uitleg, ze proberen u niet zomaar alles aan te smeren, zeggen ook gewoon eerlijk wat rommel is en wat niet. En dan na den uitleg moogt ge uw karreke beginnen vullen hè. En we hebben het precies iets te goed willen doen, want we zijn er nen hele namiddag zoet mee geweest. Na de gang van de papflessen en het speelgoed zijn we wel iets gaan eten in de Mc Donalds, effe een uurke pauze, 't was wel nodig...
Rond kwart voor vijf was het dan echt wel genoeg geweest; twee volle karren alles laten inscannen, en nu is onze lijst wel zo goed als klaar. Over enkele dingen moeten we nog eens goed nadenken, maar we kunnen hem nog volledig aanpassen. Dingen bijzetten, dingen eraf halen, komt wel in orde dus...
Pff, tot zover 't verslagske ongeveer, ben echt steendood, zal 't morgen nog wel eens nalezen of ik geen belangrijke dingen vergeten ben. Slaapwel!

woensdag 16 juli 2008

Tadaaaa !!!

Kijk eens aan, we zijn 't niet vergeten zenne! Ziehier een schoon fotoke van het gezichtje van onze kleine schat!



















Ge ziet het eigenlijk wel veel duidelijker als ge uw hoofd helemaal naar rechts kantelt, maar om jullie wat nekpijn te besparen, zal ik de foto hier eens gedraaid opzetten ook...
























We vinden het zelf in elk geval een superschattig fotoke! Da's de eerste keer dat ge zo echt een gezichtje ziet hè, wel maf...
Hij / zij weegt ondertussen al ongeveer 1400 gram, en alles is dik in orde. 't Ligt wel nog altijd in stuit; 't is te zeggen als ge langs voor naar mijnen buik kijkt zit het hoofdje links, de poep rechts, en de voetjes vanonder. Dus ocharme mijn blaas, 't was daar gisterenavond een stevig trappelfeestje! Maar de laatste week voelde ik overal wel schupkes, dus blijkbaar heeft het nog plaats genoeg om af en toe eens te draaien. Als 't binnen vier à zes weken nog zo zit, kan dat wel eens een probleem worden, maar de gynaecoloog zei gisteren dat we dan wel bespreken wat de opties zijn. Eerst nog maar effe afwachten dus!
29 juli mogen we al terug op controle, en vanaf dat ik nu denk dat er iets mis is of ik voel mij niet goed, moet ik onmiddellijk naar de materniteit gaan. Te hopen dat dat niet nodig is hè!

Morgen eindelijk de geboortelijst gaan leggen; 'k zit hier al drie dagen volop in de boeken te snuffelen om alle leuke en handige dingen op te schrijven, verdorie ge hebt toch veel nodig precies! Maar ze zullen ons daar ook wel helpen veronderstel ik, 't gaat een uur of drie/vier duren zeiden ze, amai! Verslagje volgt morgen!

zaterdag 12 juli 2008

Werchter en Frankrijk

Voila, we zijn terug!

Werchter was plezant, maar serieus vermoeiend! Denk niet dat ik dat nog eens zou doen als ik zwanger ben... Zo dicht mogelijk bij het podium gaan staan zat er natuurlijk niet in; veel te veel gestamp en geduw. En zo lang rechtstaan ging mij sowieso niet af. 'k Heb dus heel veel optredens vanop een dekentje of liggend gevolgd, zodat ik kon rechtstaan bij degene die ik écht graag wou zien. En dan ook al die verleidelijke frisse pintjes rond mij, grrrr... Heb af en toe een slokske van de Pieter genomen, maar voor de rest natuurlijk altijd braaf water gedronken!
Zondagavond zijn we dan op tijd naar huis vertrokken, zodat we niet moesten aanschuiven in de grote uittocht uit Werchter; zo hebben we wel dEUS niet gezien, maar we waren toch allemaal kapot. Thuis moesten we dan 's nachts nog douchen en uitpakken, want maandag vertrokken we al terug op reis. Denk dat we rond twee uur wel in ons bed lagen, maar met de wekker op acht uur...

Over het weekje Frankrijk valt niet zoveel te vertellen, het was vooral héééél erg op 't gemakske en héééél veel slapen, amai! Dus nu zijn we alletwee weer geweldig uitgerust, wat voor mij betekent dat ik om half acht 's morgens wakker word; de Pieter ligt nu nog te slapen maar ja die moet volgende week helaas weer gaan werken hè!

Morgen al 30 weken ver, 't begint nu eindelijk een beteke dichterbij te komen, olé! Dinsdag gaan we naar de gynaecoloog (ik zal zéker zéker zéker een fotoke van 't hoofdje vragen!) en donderdag gaan we de geboortelijst gaan leggen. Er volgen dus nog wel twee verslagjes deze week... Tot dan!

dinsdag 1 juli 2008

Ne kilo !

Toekomstige oma's, trek jullie grijze haren maar al uit want ziehier: wéér een onduidelijke echo!!! Sorry, 't is echt nie schoon van mij, der zo mee lachen, zal volgende keer eens een duidelijk fotoke van het hoofdje vragen, beloofd!

















Hierop ziet ge den buik en een stuk van de beentjes, aan de hand hiervan berekende de gynaecoloog dat het beestje toen net 999 gram woog, een kiloke dus. Da's ondertussen wel weeral een kleine twee weken geleden, dus dat zal ondertussen wel al wat meer zijn.
En verder gaat alles nog altijd geweldig... Hoewel ik het vorige week wel eventjes beu was, alles was zó vermoeidend die laatste schoolweek, pfff!
Maar nu 't verlof begonnen is en ik alles weer op mijn gemakske kan doen, gaat het weer stukken beter!

Overmorgen vertrekken we naar Werchter, ben eens benieuwd of ik dat ga overleven! Hopelijk wel natuurlijk, ik kros hier nu ook nen helen dag rond zonder problemen, dus dat zal daar dan ook wel gaan...
Zal proberen om maandag nog iets te laten weten over het Werchter-avontuur, maar dan vertrekken we al onmiddellijk voor een weekje naar Frankrijk, dus 't zal waarschijnlijk eerder voor daarna zijn. Maar zolang hier niks verschijnt, is alles in orde zenne!
Op 15 juli mogen we dan terug naar de gynaecoloog, dan zit ik al over de 30 weken, woehoew!

De geboortekaartjes zijn ondertussen al besteld, 't copycenter is namelijk in verlof tot 30 juli, dan kunnen we in augustus de enveloppen beginnen klaarmaken.
En er zijn ook grote knutselwerken aan de gang; de doopsuikerdoosjes gaan we zelf maken! Véél werk, maar 'k heb ook veel tijd nu natuurlijk, en 't is nog wel plezant. Ben er zelf al geweldig trots op tot nu toe, maar 'k zal nog op (hopelijk positieve) reacties moeten wachten tot september!

Groetjes en hopelijk kunnen jullie ook allemaal genieten van een geweldige vakantie!
Pieter en Kim -xxx-