zaterdag 3 januari 2015

Havercraft

Havercraft? Inderdaad, havercraft. Althans toch volgens Nils. De andere mannen hier in huis houden het op Minecraft. Dé hype van de kerstvakantie! De interesse was er al een tijdje, en Kobe kreeg dus van de Sint het handboek voor beginners. Dat verdwaalde even in de massa ander speelgoed, maar gisteren bereikte de gekte hier een absoluut hoogtepunt. Het was een zicht zenne. Pieter aan de computer, en de jongens in de zetel. Hoe de man des huizes het hier gefikst krijgt, geen idee, maar op tv konden de jongens alles meevolgen wat papa op de computer uitspookte. Zelfs Juul was helemaal mee. Natuurlijk werden de nodige commentaren en aanwijzingen gegeven. De conversaties tussendoor waren kostelijk, maar voor niet-minecraft-kenners slaan de volgende uitspraken waarschijnlijk nergens op.

Kobe: "Aaaah, nu snap ik waarom die schapen hier staan. Die willen natuurlijk van het mooie uitzicht genieten!"
Tijn: "Papa, ge hebt uw deur weer laten openstaan!" en "Papa, ga jij nu slapen? Dan is het sneller morgen!" (die laatste ga ik onthouden en tegen hem gebruiken, echt)

Als de zombies komen, gaat dat gepaard met gegil en achter-de-zetel-gekruip. Op zo'n momenten sluip ik graag ook even dichterbij om dan zombie-gewijs de jongens te doen schrikken. Lukt altijd, maar ze vinden het totaaaaaaaal NIET grappig. Ik daarentegen... ;)

Toen Nils op een bepaald moment tijdens het spelen ineens de woorden "doodmaken" en "kapotmaken" begon te gebruiken, klonk dat toch maar een beetje fout. Dus vanaf nu worden er geen dieren meer doodgemaakt in Minecraft, maar worden ze "in de voorraad gestoken". Da's even juist, en klinkt iets kindvriendelijker. En nu de mannen sinds gisteren weten dat ze schapen kunnen scheren voor hun wol, moet er sowieso al een pak minder bloed vergoten worden. Maar die zombies, die moeten er gewoon aan, daar zit niks op. Wuuuaaaaahhhgrrrrlllllmmmmbbllllll.... Tjakkaaaaaa!!!


Geen opmerkingen: