vrijdag 20 maart 2015

De communiekoffer!

Vandaag kwam Kobe met de communiekoffer naar huis. Die moest natuurlijk meteen uitgepakt en uitgestald worden. Niet simpel, met een Nilske en een Juuleke in huis die nog veel te klein zijn om te beseffen dat dat materiaal écht geen speelgoed is. De legokast bleek ideaal van hoogte, en Kobe gaf alles met veel zorg een schoon plaatske.
Op het houten kruisje staat een gebedje, dat eindigt met "Dank u wel, lieve God". Kobe las het helemaal voor, en voegde er in één adem aan toe: "Maar God bestaat niet hè mama?"
Tja, dat was ne moeilijke... Ik ben absoluut fan van Jezus, maar God ligt mij persoonlijk ook iets minder. Dat gaan hier diepzinnige gesprekken worden de komende weken!
Hij stond er wel op dat hij een gebedje mocht lezen voor het eten, en voor het slapen las hij zelf de eerste verhaaltjes uit de kinderbijbel. Het eindigde met Kaïn en Abel. Zware kost zo voor het slapengaan! Kobe en Tijn hebben plechtig beloofd elkaar nooit te zullen vermoorden ;) Morgen is het aan Noah, tijd voor wat vrolijker leesvoer!2 opmerkingen:

Wollige wolkjes zei

hahaha, zo lief, die belofte :-)

Kim Geleyn zei

Ja, daar konden ze met hun kleine hersentjes nog niet bij, dat een broer zijn eigen broer doodt... Gelukkig gingen ze meteen over tot de discussie wie van de twee mannen op de tekening nu de slechterik was. Conclusie: die met het lammetje in zijn armen was de goede, want dat was een herder! ;)